Slaavilainen hapankaalipiirakka

Alkuruoat

Kokki:

12–14 annosta

Gluteeniton

Ainekset

Pohja

3 dl Myllykivi gluteeniton kaurahiutaleita

1 dl Harvest Basket perunamuusiaineksia

1 dl perunajauhoja

1 dl Milbona juustoraastesekoitusta

1 tl Belbake leivinjauhetta

1 tl Kania suolaa

2 kananmunaa

2 dl vettä

¾ dl Vita d’Or rapsiöljyä

 

Täyte

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 rkl Vita d’Or rapsiöljyä

300 g Freshona hapankaalia

2 rkl Marlene hunajaa

2 rkl Duc de Coeur Rotisseur sinappia

1 tl timjamia

½ tl Kania mustapippuria

2 prk (à 120 g) Pohjolan Meijeri smetanaa

2 kananmunaa

1 ½ dl Milbona juustoraastesekoitusta

Valmistus

  1. Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, muusijauhe, perunajauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kananmunat, vesi ja öljy.
  3. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen, juuri ja juuri sekaisin, taikina saa olla vetelää.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle tai kahteen piirasvuokaan ja levitä tasaiseksi.
  5. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  6. Aloita täytteen tekeminen kuorimalla ja hienontamalla sipulit ja kuullottamalla ne öljyssä pannulla.
  7. Sekoita mukaan valutettu hapankaali, hunaja, sinappi ja mausteet.
  8. Levitä seos esipaistetulle piiraspohjalle.
  9. Sekoita keskenään smetana ja munat ja kaada seos täytteen pääle sekä ripottele pinnalle vielä juustoraaste.
  10. Kypsennä piirakkaa nyt 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  11. Koristele piiras halutessasi yrtein.