Sitruunaiset katkarapuvartaat + tsatsiki

Alkuruoat

6 alkupala-annosta

Ainekset

1 (230 g) Deluxe katkarapurengas

 

Mausteseos

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

2 rkl Marlene hunajaa

2 valkosipulinkynttä puristettuna

1 tl raastettua luomusitruunan kuorta

1 rkl sitruunamehua

½ tl Kania suolaa

 

Tsatsiki 

½ kurkkua

½ tl Kania suolaa

2 dl Eridanous kreikkalaista jogurttia

1 valkosipulinkynsi

ripaus Kania mustapippuria

1 tl luomusitruunan raastettua kuorta

(tuoretta minttua silputtuna)

Valmistus

  1. Sulata katkarapurengas pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuivaa ravut talouspaperilla.
  3. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään kulhossa.
  4. Kääntele katkaravut joukkoon ja anna maustua viileässä tunnin verran.
  5. Tee sillä aikaa tsatsiki: huuhtele kurkku ja raasta se. Kumoa se siivilään ja ripottele päälle suola.
  6. Anna maustua 5 minuuttia ja painele ylimääräinen neste pois ruokalusikan selällä.
  7. Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin. Lisää joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, pippuri ja sitruunankuori sekä halutessasi tuoretta minttusilppua.
  8. Sekoita ja anna makujen tekeytyä viileässä.
  9. Pujota 4–5 rapua vartaisiin ja kuumenna nopeasti grillissä tai parilapannulla molemmin puolin.
  10. Tarjoa tsatsikin tai valkosipulimajoneesin kanssa.