Setsuurikierre

Alkuruoat

Kokki:

Noin 14 viipaletta

Kaunis ja mehevä setsuuri maistuu ihanalta joulun kalojen tai kinkun kanssa.

Ainekset

2 ½ dl Pohjolan meijeri piimää

1 dl Belbake ruisjauhoja

2 tl Belbake kuivahiivaa

3 rkl siirappia

1 ½ tl Kania suolaa

1 tl fenkolia hienonnettuna

½ tl neilikkaa tai pomeranssinkuorta

2 dl Belbake sämpyläjauhoja

noin 2 dl Belbake vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

 

Täyte

2 dl Jouluaitta luumuhilloa

100 g Deluxe Oolannin kermajuustoa

1 dl Deluxe pähkinäsekoitusta

Valmistus

  1. Kuumenna piimä haaleaksi. Sekoita ruisjauhoihin kuivahiiva ja vatkaa jauhot piimään.
  2. Peitä kulho ja anna seoksen päästä kuplimisen vauhtiin.
  3. Lisää mukaan siirappi, suola sekä mausteet.
  4. Vatkaa mukaan sämpyläjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota.
  5. Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi (35 x 40 cm).
  6. Levitä päälle ensin luumuhillo, sitten juustoraaste ja rouhitut pähkinät.
  7. Kiedo levy rullaksi kääretortun tapaan ja nipistä saumakohta umpeen.
  8. Halkaise rulla veitsellä pituussuuntaan kahtia ja kietaise tangot toistensa ympäri.
  9. Nosta leivonnainen pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.
  10. Paista kierrettä 200 asteessa noin 25 minuuttia.