Ruisfocaccia

Alkuruoat

15 palaa

Ainekset

4 dl vettä

50 g hiivaa

2 tl Kania suolaa

1 tl Belbake sokeria

4 dl Belbake luomu täysjyvävehnäjauhoja

1,5 dl Pohjolan Meijeri  sulatettua voita (1 dl taikinan joukkoon ja ½ dl pinnalle)

3 dl Myllykivi luomuruishiutaleita

Kania suolaa myllystä

tuoretta rosmariinia

Primadonna oliiviöljyä

Acentino balsamiviinietikkaa

Valmistus

  1. Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon suola, sokeri, vehnäjauhot sekä puolet voisulasta ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää joukkoon ruishiutaleet ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  4. Tasoita pinta ja voitele voisulalla. Peitä focaccia liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Painele kohonneen focaccian pintaan sormella koloja.
  6. Rouhi pinnalle suolaa myllystä ja tuoretta rosmariinia. Kypsennä 225 asteessa 20–25 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä. Leikkaa neliöiksi ja dippaa oliiviöljyyn ja balsamiviinietikkaan.