Raikas raakasalaatti

Alkuruoat

Ainekset

1 varhaiskaalia, suikaleina

1 porkkana, ohuiksi levyiksi leikattuna

½ kesäkurpitsa, ohuiksi levyiksi lekattuna leikattuna

1/3 kurkku, ohuiksi levyiksi leikattuna

 1 omena, granny Smith,renkaiksi leikattuna

 ½ rasia palkoherneitä, puolitettuna

2 appelsiinin liha, lohkoina

½ dl  Alesto saksanpähkinää, rouhittuna

1 kerä jäävuorisalaattia, suikaleina

Inkivääri-pähkinäsalaattikastike

½–3 rkl               luomu inkivääriä, raastettuna

½ tl                      valkosipulia, raastettuna

1 tl                       chiliä, silputtuna

2 rkl                    limen mehua

2 ½ rkl                omenaviinietikkaa

1 ½ tl                  maapähkinävoita

½ dl                     Primadonna oliiviöljyä

1 rkl                    vettä

Kania suolaa

 

Koristeeksi      

1 nippu              thaibasilikaa

1 dl                     Alesto cashewpähkinöitä paahdettuna ja murennettuna 

Valmistus

Tee ensin kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli, poista chilistä siemenet ja silppua se pieneksi. Purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy hyvin keskenään. Lisää öljy ohuena vanana koko ajan sekoittaen. Paahda cashewpähkinöitä kevyesti paistinpannulla ja rouhi niitä pienemmäksi leikkuulaudan päällä. Laita kaikki salaattiainekset isoon kulhoon ja kaada inkivääri-pähkinäsalaattikastike sekaan. Pyöritä salaattia niin, että maut sekoittuvat. Koristele Thaibasilikalla ja cashewpähkinöillä.