Porotartar

Alkuruoat

Kokki:

6 annosta

Ainekset

150 g Deluxe kylmäsavustettua poronpaistia

¾ dl Freshona hillosipuleita

½ dl Deluxe karpalo- tai pihlajanmarjahyytelöä

 

Lisäksi

6 viipaletta vaaleaa leipää

½ prk Crefée valkosipuli- tai piparjuurituorejuustoa

muutama oksa timjamia

Valmistus

  1. Silppua kylmäsavuporo hienoksi rouheeksi. Hienonna valutetut hillosipulit.
  2. Mittaa hyytelö kulhoon ja kuumenna mikrossa nestemäiseksi.
  3. Sekoita hyytelön joukkoon poro ja sipulit.
  4. Paahda leivät ja paina niistä muotilla pyöreitä.
  5. Levitä leivälle tuorejuustoa ja lusikoi päälle porotartaria.
  6. Somista halutessasi tuorejuustonokareella, hyytelösilmällä ja timjamilla.

 

Vinkki: Saat alkupalasta gluteenittoman korvaamalla leivän salaattipetillä.