Parsa-parmankinkkupiiras

Alkuruoat

4 annosta

Ainekset

Pohja:

2 kpl lehtitaikinalevyjä

125 g Lovilio mozzarellajuustoa

50 g Italiamo parmesaania

1 kananmuna

                     

Täytteet:

1 nippu vihreää parsaa

90 g Italiamo parmankinkkua

 

Koristeeksi:

70 g rucolaa

20 g Italiamo parmesaania

½ sitruuna raastettuna

Primadonna oliiviöljyä

Valmistus

  1. Leikkaa yhdestä taikinalevystä pitkittäissuunnassa kaksi ohutta suikaletta. Kiinnitä suikaleet kananmunalla toisen kokonaisen taikinalevyn laidoiksi (ainoastaan pitkittäissuunnassa).
  2. Töki haarukalla pieniä reikiä piirakan pohjaan. Levitä pohjalle juustot.
  3. Kääri kuoritun parsan ympärille parmankinkkua ja asettele parsakääröt juuston päälle.
  4. Voitele piirakka kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
  5. Tarjoile piirakka rucolan, sitruunaraasteen, parmesaanin ja oliiviöljyn kera.