Paistetut graavilohisuupalat

Alkuruoat

Kokki:

8 alkupala-annosta

Maidoton

Ainekset

noin 650 g Isokari lohifileetä (ruodoton)   

1 rkl merisuolaa

½ tl Belbake sokeria

 

Mausteseos

2 tl Deluxe Fleur de Sel -sormisuola

2 tl Fairglobe ruskeaa raakaruokosokeria

1 sitruuna

1 ½ tl Kania valkopippuria rouhittuna

1 ½ tl Kania mustapippuria rouhittuna

1 tl Jouluaitta inkivääriä

 

Lisäksi

muutama viipale Deluxe saariston tervaleipää

½ dl Kania majoneesia

Deluxe palsternakkasipsejä

tuoretta tilliä

Valmistus

  1. Nosta kala matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle suola ja sokeri.
  2. Peitä vuoka kelmulla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Rapsuttele lohen pinnalta suolat pois ja kuivaa pinta talouspaperilla.
  4. Leikkaa kala kolmeksi tai neljäksi tasapaksuksi tangoksi ja poista samalla nahka.
  5. Sekoita lautasella sormisuola, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste, pippurit ja inkivääri.
  6. Paista tangot kuumalla, kuivalla paistinpannulla nopeasti (noin 20 sekuntia/puoli).
  7. Palat saavat ruskistua pinnalta, mutta jäädä sisältä punaiseksi. Pyöräytä lohitangot kauttaaltaan mausteseoksessa.
  8. Kääri jokainen tanko tiukasti kelmuun ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  9. Voit myös pakastaa tangot tunniksi, jolloin kohmeisesta kalasta saat leikattua siistejä paloja.
  10. Leikkaa tangot paloiksi ja nosta ne majoneesilla voideltujen leipäpalojen päälle tarjoilulautaselle.
  11. Somista majoneesitipalla ja palsternakkasipseillä sekä tillillä.