Oregano-oliivipallot

Alkuruoat

20 kpl

Ainekset

20 vihreää tai mustaa Baresa oliivia (kivetön)

100 g Deluxe mustaleimaemmentaalia raastettuna

50 g Pohjolan Meijeri voita

noin ¾ dl Belbake vehnäjauhoja

1 tl kuivattua Kania oreganoa

½ tl Kania mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. Valuta oliivit liemestään ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  2. Mittaa kulhoon juustoraaste, pehmeä voi, jauhot ja mausteet. Sekoita taikinaksi.
  3. Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa se 20 osaan.
  4. Ota puhtaalle kämmenelle taikinapala, litistä, paina oliivi keskelle ja ummista taikina oliivin ympärille.
  5. Levitä oliivit leivinpaperin päälle pellille.
  6. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.
  7. Tarjoa pikku suolapaloina ennen ateriaa vaikka aperitiivin kera.