Näkkileipä

Alkuruoat

Kokki:

Pellillinen

Laktoositon

Ainekset

1 ½ dl Myllykivi kaurahiutaleita 2 dl dl Belbake ruisjauhoja

1 ½ dl Alesto saksanpähkinöitä

1 ½ dl Alesto kurpitsan ja pinjan siemeniä

1 tl Chante Sel suolaa

4 dl haaleaa vettä

½ dl Vita D’or rypsiöljyä

Valmistus

  1. Rouhi pähkinät ja sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Säästä ⅓ osa siemenistä.
  2. Sivele leivinpaperi öljyllä, niin kypsä näkkileipä irtoaa leivinpaperista vaivattomasti.
  3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Ripottele loput siemenet taikinan päälle.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia.