Maukkaat salaattilohkot

Alkuruoat

6-8 annosta

Ainekset

2 kerää jäävuorisalaatti
1 rasia kirsikkatomaatteja

1 nippu ruohosipulia

 

Sinihomejuustokastike:

100 g Milbona sinihomejuustoa
3/4 dl Kania majoneesia
100 g Pohjolan Meijeri kermaviiliä
4 rkl vettä

1 tl Kania sinappia

Kania mustapippuria
½ tl Kania suolaa

 

Punasipulikastike:
1,5 punasipulia
¾ dl Primadonna oliiviöljyä
4 rkl Acentino punaviinietikkaa
1 tl  Marlene hunajaa
½ tl Kania suolaa
Kania mustapippuria

150 g Grillimaisteri pekonia

Valmistus

  1. Kuori ja silppua sipuli ja kuutioi pekoni.
  2. Paista pekoni paistinpannulla ja nosta rapeaksi paistuneet pekonit pannulta.
  3. Valmista punasipulikastike. Laita silputtu punasipuli paistinpannulle, jossa on pekonin paistamisesta jäänyt lämmin rasva ja kuullota sipuli.
  4. Lisää joukkoon punaviinietikka, hunaja ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tee seuraavaksi sinihomejuustokastike. Murenna sinihomejuusto ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  6. Leikkaa tomaatit puoliksi ja halkaise jäävuorisalaattikerät kahtia ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Poista kannat.
  7. Laita salaattilohkojen päälle sinihomejuustokastiketta.
  8. Tarjoile salaatti punasipulikastikkeen ja kirsikkatomaattien ja rapean pekonin kera.
  9. Koristele ruohosipulisilpulla.