Lohisliderit

Alkuruoat

8 kpl

Ainekset

2 luomuruispalaa

1 pkt (250 g) Isokari lämminsavulohta

1 rkl kapriksia

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl Milbona ranskankermaa

1 kananmuna

ripaus Kania suolaa myllystä

1 ½ dl Milbona tzatzikia

1 rkl tilliä hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

½ kurkku

koristeeksi retiisejä

Valmistus

  1. Leikkaa ruispalat neljäksi neliöiksi.
  2. Sekoita kulhossa lämminsavulohi, kaprikset, ruohosipuli ranskankerma ja munat tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla.
  3. Muotoile taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille suorakaiteen muotoinen, kahden ruispalan kokoinen levy ja jaa levy veitsellä 8 osaan.
  4. Paista 225 asteessa 10 - 12 min, uunista riippuen.
  5. Mausta tzatziki tillillä ja sitruunamehulla.
  6. Puolita kurkku pitkittäin ja vedä puolikkaista juustohöylällä 12 pitkää, ohutta viipaletta.
  7. Lusikoi tillitzatzikia ruisleivän pohjalle, aseta kurkkuviipale tillitzatzikin päälle niin että puolet viipaleesta jää ruisleipäsiivun ulkopuolelle.
  8. Laita valmiit lohipihvit ruisleipäneliöille puolikkaan kurkkusiivun päälle.
  9. Laita pihvin päälle lusikallinen tillitzatzikia ja käännä leivän ulkopuolelle jäävä kurkkuviipale tzatsikin päälle.
  10. Laita toinen ruispala kanneksi ja kiinnitä koko komeus cocktailtikulla tai grillitikun puolikkaalla ja koristele retiiseillä.