Lohi-sipuliboston

Alkuruoat

noin 14 palaa

Ainekset

Taikina

2 ½ dl vettä

½ palaa (25 g) hiivaa

2 rkl Kania kuivattua paahdettua sipulirouhetta

1 rkl Marlene hunajaa

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

½ tl Kania suolaa

2 dl Belbake sämpyläjauhoja

noin 3 dl Belbake vehnäjauhoja

 

Täyte

100 g Ocean Sea kylmäsavulohta

1 prk (150 g) Crefée piparjuurituorejuustoa

¼ tl Kania sitruunapippuria –mausteissa ei tuote merkkejä

 

Päälle

1 kananmuna

Valmistus

  1. Liuota haaleaan veteen hiiva. Sekoita mukaan sipulirouhe, hunaja, öljy, suola ja sämpyläjauhot.
  2. Laita taikina peitettynä kohoamaan noin 15 minuutiksi.
  3. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta sitruunapippurilla.
  5. Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi.
  6. Paina siitä pyöreällä muotilla (vaikka pienellä kupilla Ø n. 5 cm) kiekkoja.
  7. Sipaise kunkin päälle lohitahnaa, taita puolikuuksi ja nosta ne kahtia taitettuna vierekkäin leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (Ø n. 25 cm).
  8. Aloita reunasta ja etene kohti keskustaa. Peitä ja anna kohota.
  9. Voitele leivonnainen munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Vinkki: Vaihda bostonin täyte vaihteeksi kinkkuun tai savukalkkunaan. Boston maistuu esimerkiksi kasvissosekeiton kumppanina.