Nanohana rabe, lämmin parsakaalisalaatti

Alkuruoat

4 annosta

Ainekset

400–500 g parsakaalia

3 dl vettä

 

Kastike

1 dl soijakastiketta

1–2 dl ruokosokeria

4–5 rkl rapsi- tai paahdettua seesamöljyä 

2 valkosipulinkynttä

 

Koristeeksi

punaista chiliä maun mukaan

pilkottua korianteria

2–3 rkl suolapähkinöitä

Valmistus

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja sekoita soijakastikkeen, ruokosokerin ja öljyn kanssa kastikkeeksi.
  2. Anna maustua sillä välin, kun keität parsakaalit.
  3. Pese parsakaali ja pilko nupuiksi.
  4. Keitä parsakaalinuput vedessä kovankypsiksi.
  5. Lisää kastiketta maun mukaan kuumien parsakaalien joukkoon. Sekoita ja anna maustua hetken.
  6. Koristele pilkotulla punaisella chilillä ja hienonnetulla korianterilla sekä suolapähkinöillä.
  7. Tarjoile ja nauti.