Kirsikkatomaattihillo ja siemennäkkäri

Alkuruoat

3 dl kirsikkatomaattihillo

1 pellillinen siemennäkkäri

Herkuttele ennen jälkiruokaa vaikka brie-juustolla, jonka kumppaniksi sopivat itsetehty siemennäkkäri ja yllätyshillo tomaateista.

Ainekset

Kirsikkatomaattihillo

250 g kirsikkatomaatteja

1 ½ dl hillosokeria

¼ tl Belbake vaniljasokeria

 

Siemennäkkäri

1 ps (200 g, 3 ¾ dl) Crown Field siemensekoitusta

1 dl Alesto kurpitsansiemeniä

1 dl Myllynkivi kaurahiutaleita

2 rkl perunajauhoja

1 tl Kania suolaa

2 kananmunaa

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

Valmistus

Kirsikkatomaattihillo

  1. Halkaise huuhdotut tomaatit. Kumoa ne kattilaan ja kuumenna ensin miedolla lämmöllä, jotta neste alkaa irrota.
  2. Lisää hillosokeri ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Mausta seos vaniljasokerilla.
  4. Lusikoi hillo puhtaaseen kuumaan purkkiin ja säilytä jäähtyneenä jääkaapissa.
  5. Tarjoa juustotarjottimen lisäkkeenä.

 

Siemennäkköri

  1. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet.
  2. Lisää munat ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohueksi ja tasaiseksi levyksi. Poista päällimmäinen paperi.
  4. Paista 170-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja saanut pintaansa kauniin paahtuneen sävyn.
  5. Siirrä näkkärilevy leivinpapereineen ritilän päälle ja anna jäähtyä täysin kylmäksi.
  6. Taittele levy pieniksi paloiksi ja säilytä tiiviissä rasiassa.
  7. Tarjoa juustotarjottimella tai dippaa vaikka hummukseen.