Keväänvihreä salaatti

Alkuruoat

6 annosta

Gluteeniton, maidoton

Keväänvihreä salaatti keventää ja raikastaa aterian.

Ainekset

1 (200 g) pieni kesäkurpitsa

noin 100 g babypinaattia

2–3 avokadoa

2 dl Green Grocer’s herneitä (pakaste)

 

Kastike

¾ dl Vitafit omenamehua

½ dl Deluxe pistaasiöljyä

1 rkl Acentino valkoviinietikka

1 tl Kania sitruunapippuria

¼ tl Kania suolaa

ripaus Belbake sokeria

Valmistus

  1. Sekoita ensin kastikkeen aineet keskenään kulhossa.
  2. Pese kesäkurpitsa ja vedä sen pitkältä sivulta juustohöylällä ohuita viipaleita.
  3. Kääntele ne marinoitumaan kastikkeen joukkoon.
  4. Huuhtele babypinaatti, kuivaa ja levitä salaattivadille.
  5. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuopaise hedelmäliha ruokalusikalla pois kuoresta. Paloittele avokado ja lisää kulhoon sulaneiden herneiden kanssa.
  6. Kiepauta kesäkurpitsaviipaleet löyhästi käärölle ja nosta salaattiin.
  7. Kaada kastike tasaisesti salaatin päälle.
  8. Tarjoa pääruoan lisäkkeenä.