Jumalaiset hunajaiset valkosipulit

Alkuruoat

6 annosta

Gluteeniton

Hunajainen kermakylpy tekee valkosipuleista pehmeitä ja lempeitä – täydellisiä karitsan kavereita.

Ainekset

3 kokonaista valkosipulia

1 prk (2 dl) Pohjolan Meijeri kuohukermaa

2 rkl timjamia silputtuna

1 ½ rkl Marlene hunajaa

2 tl Acentino valkoviinietikkaa

½ tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippuria

Valmistus

  1. Irrota kynnet (noin 40 kpl) valkosipuleista ja kuori ne.
  2. Kumoa kynnet kattilassa kiehuvaan veteen ja keitä 5 minuuttia. Valuta kynnet siivilässä ja valuta vesi pois.
  3. Kumoa kynnet takaisin kattilaan, lisää loput ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kastike paksunee.
  4. Tarkista maku. 
  5. Siirrä kattila sivuun ja jätä kynnet maustumaan.
  6. Lämmitä uudelleen juuri ennen ruokailua ja tarjoa lampaankyljysten lisäkkeenä ja kastikkeena.