Gratinoidut herkkusienet

Alkuruoat

12 kpl

Ainekset

1 rs (noin 200 g, 12 kpl) herkkusieniä

½ dl Primadonna oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

1 dl lehtipersiljaa silputtuna

½ tl Kania mustapippuria

¼ tl Kania suolaa

noin 100 g Eridanous fetajuustoa tai halloumia

1 rkl Alesto pinjansiemeniä

Valmistus

  1. Kierrä sienten jalat irti (käytä silputtuna esim. jauhelihakastikkeeseen tai munakkaan täytteenä) ja nosta sienet kupeiksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sekoita öljyyn kuoritut hienonnetut valkosipulinkynnet, persiljasilppu ja mausteet.
  3. Jaa 2/3 seoksesta sienikuppeihin.
  4. Murustele juusto, levitä loppu persiljaöljy ja ripottele pinjat sienien päälle.
  5. Gratinoi 225 asteessa 8–10 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki: Alkupala koostuu erilaisista pienistä suupaloista, jotka nostetaan pöytään yhdellä vadilla jaettavaksi.