Gluteenittomat juustosämpylät

Alkuruoat

12 sämpylää

Gluteeniton

Ainekset

 1 pkt / 450 g Belbake free from gluten taikina-aineksia, White Bread

1 dl Myllykivi Gluteenittomia kaurahiutaleita

4 1/2 dl Pohjolan Meijeri kevytmaitoa

1/2 dl Vita Dór rypsiöljyä

2 dl Milbona juustoraastesekoitusta

1 rkl Marlene hunajaa

 

Lisäksi

paperisia muffinivuokia

Milbona juustoraastesekoitusta sämpylöiden pinnalle

Valmistus

  1. Laita taikina-ainekset ja hiiva taikinakulhoon ja sekoita tasaiseksi esim. lusikalla. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
  2. Lisää kylmä maito, öljy, juustoraaste ja hunaja, ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 3-4 minuuttia. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi.
  3. Jaa taikina paperisiin muffinimuotteihin ja anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla 45 minuuttia.
  4. Ripottele kohonneiden sämpylöiden pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.