Glögisilli rosollipedillä

Alkuruoat

Kokki:

8 annosta

Gluteeniton

Maidoton

Ainekset

1 rs (12 kpl) Deluxe viiriäisenmunia

1 prk (500/250 g) Jouluaitta glögisilliä tai oman maun mukaan

½–1 makea sipuli

1–2 rs (à 300 g) Jouluaitta rosollia

persiljaa

Valmistus

  1. Keitä viiriäisenmunat koviksi eli noin 3 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise.
  2. Leikkaa silli annospaloiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
  3. Asettele sillipalat, rosollin ainekset ja sipulisilppu laakealle vadille omiksi ryhmikseen.
  4. Koristele annos viiriäisenmunilla ja persiljalla.
  5. Tee halutessasi kastike punajuuriliemellä värjätystä löysäksi vaahdoksi vatkatusta kermasta.

 

Vinkki: Sillin à la russe voit tehdä myös kuutioimalla sillin seuraksi sipulia, punajuurta, ja keitettyjä kananmunia keltuaiset ja valkuaiset erikseen paloiteltuina.