Silliä rosollipedillä

Alkuruoat

Kokki:

8 annosta

Ainekset

1 rs (12 kpl) Deluxe viiriäisenmunia (tai 4 kananmunaa)

1 prk (500/250 g) Jouluaitta silliä oman maun mukaan

½–1 makea sipuli

1–2 rs (à 300 g) Jouluaitta rosollia

persiljaa

Valmistus

  1. Keitä viiriäisenmunat koviksi eli noin 3 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise. Jos käytät kananmunia keitä noin 8 min, jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Leikkaa silli annospaloiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
  3. Asettele sillipalat, rosollin ainekset ja sipulisilppu laakealle vadille omiksi ryhmikseen.
  4. Koristele annos viiriäisenmunilla ja persiljalla.
  5. Tee halutessasi kastike punajuuriliemellä värjätystä löysäksi vaahdoksi vatkatusta kermasta.

 

Vinkki: Sillin à la russe voit tehdä myös kuutioimalla sillin seuraksi sipulia, punajuurta, ja keitettyjä kananmunia keltuaiset ja valkuaiset erikseen paloiteltuina.