Gazpacho rapujen kera

Alkuruoat

6 annosta

Gazpacho on maailmankuulu andalusialainen kylmä kasviskeitto.

Ainekset

1 makea sipuli

4 valkosipulinkynttä

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

4 kypsää tomaattia

2 Grillimaisteri punaista paprikaa

½ kurkkua

1 Kania kasvisliemikuutio

4—5 dl Solevita tomaattimehua

1 sitruunan mehu

2—3 rkl Grillimaisteri paholaisen salaattia

½ dl tuoretta basilikaa

2 tl Marlene hunajaa

½ tl Kania mustapippuria

(Kania suolaa)

 

Lisäksi

1 ps (225 g) Grillimaisteri jättikatkarapuja (kypsentämätön, pakaste)

1 pkt (350 g) Grillimaisteri maustevoipatonki (yrtti tai valkosipuli, pakaste)

 

Marinadi

½ dl Primadonna oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

2 rkl basilikasilppua

½ rkl Marlene hunajaa

ripaus Kania suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla öljy, kuullota siinä sipuleja ja anna jäähtyä.
  2. Kalttaa tomaatit kastamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja poista sitten kuoret.
  3. Paloittele kasvikset. Kumoa ne sekä sipulisilppu monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi.
  4. Liuota kasvisliemikuutio desiin tomaattimehua. Lisää nesteet sekä mausteet ja soseuta keitto tasaiseksi.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.
  6. Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Sekoita öljyyn muut marinadin ainekset. Kaada kastike rapujen päälle ja anna niiden sulaa ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Juuri ennen tarjoilua, grillaa valutettuja katkarapuja 3—4 minuuttia ja tarjoile keiton kera.
  9. Koristele annokset basilikalla.
  10. Lisänä maistuu vastapaistettu patonki.