Aamiaisleipä kevätsipulilla

Alkuruoat

2-4 annosta

Ainekset

4 palaa maalaisleipää

1 rkl Pohjolan Meijeri voita

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

4 kananmunaa

2 avokadoa

100 g kirsikkatomaatteja

2–4 kevätsipulin vartta

1 rkl Pohjolan Meijeri voita

 

50 g rucolaa

ripaus Kania cayennenpippuria

ripaus Kania mustapippuria

loraus Primadonna oliiviöljyä

Valmistus

  1. Leikkaa leivästä neljä noin ½ cm paksuista siivua. Tee leipäpaloihin reikä (halkaisija 3-4  cm .
  2. Silppua kevätsipuli ja pese ja puolita tomaatit. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa siivuiksi.
  3. Laita kuumalle pannulle ruokalusikallinen voita ja oliiviöljyä. Asettele leivät paistinpannulle.
  4. Ripottele leipien reikiin kevätsipulia sekä riko kananmuna siihen. Lisää vielä hieman silputtua kevätsipulia kananmunan päälle ja mausta suolalla.
  5. Paistia leipiä molemmilta puolilta niin, että kananmuna jähmettyy halutun kovuiseksi.
  6. Ota leivät pois pannulta ja asettele leivän päälle avokadonsiivuja ja laita toinen leipä päälle.
  7. Koristele leivät avokadonsiivuilla, kirsikkatomaatin puolikkailla, kevätsipulilla ja rucolalla.
  8. Lisää vielä loraus oliiviöljyä sekä ripaus cayennenpippuria ja mustapippuria.
  9. Valmista toinen leipä samalla tavalla ja nauti.